Post Thumbnail
2017-06-22

Masthuggskajen tål att granskas

Byggnadsnämnden beslutade på mötet 21 juni att Masthuggskajens detaljplan ska gå ut på granskning under sommaren. Granskningstiden pågår till den 22 augusti. Det innebär att planen för Masthuggskajens utbyggnad närmar sig målet att bli antagen av Göteborgs kommunfullmäktige under 2017. Första spadtaget planeras under 2018.

Läs mer

Masthuggskajen tål att granskas

Pressmeddelande Byggnadsnämnden beslutade på mötet 21 juni att Masthuggskajens detaljplan ska gå ut på granskning under sommaren. Granskningstiden pågår till den 22 augusti. Det innebär att planen för Masthuggskajens utbyggnad närmar sig målet att bli antagen av Göteborgs kommunfullmäktige under 2017. Första spadtaget planeras under 2018. Masthuggskajen kommer att utvecklas till ett av Göteborgs mest […]

Läs mer
Post Thumbnail
2017-06-12

Internationell forskningssatsning knyter samman akademi och praktik i utvecklingen av Älvstaden

Utvecklingen av Älvstaden fortsätter väcka internationellt intresse. Nu är det klart att amerikanska Yale University samarbetar med Chalmers och Älvstranden Utveckling AB inom nya forskningsprojektet Fusion Point Gothenburg. Målet är att ta fram kunskap och metoder som låter akademi och praktik gå hand i hand genom byggandet av den framtida staden.

Läs mer

Kulturen på Masthuggskajen – stark och etablerad

I arbetet med att utveckla Masthuggskajen har vi bland annat gjort en kulturutredning. Kulturen i området har fått växa sig stark av egen kraft under många år och den är unik. Det är därför viktigt att värna om och förstärka den när området står inför en omfattande stadsutveckling. Det redan starka kulturutbudet i planområdet och […]

Läs mer

Ny VD ska ratta Ostindiefararen in i nästa fas

Ostindiefararen Götheborgs nya hemmahamn blir Masthuggskajen. Härifrån kommer hon att bjuda in och locka göteborgare, turister och näringslivet till besök och möten.  I anslutning byggs ett visitor center där besökaren kommer att kunna ta del av den historia och det spännande innehåll som Ostindiefararen är symbolen för – handel med omvärlden. I början av maj […]

Läs mer

Se filmen från sopplunchen 17 maj

Du som missade sopplunchen eller rent av vill se den en gång till får som vanligt tillgång till det här på webben i efterhand. För att få inbjudningar till våra framtida soppluncher behöver du bara anmäla dig till Älvrummets nyhetsbrev. Sopplunchens agenda: Ringön och Gullbergsvass är två grannområden på var sida älven, som kommer att ligga i […]

Läs mer

Masthuggskajen på Stadsbiblioteket

Hela Göteborg – så heter utställningen som öppnas den 18 maj på Stadsbiblioteket. Den handlar enbart om stadsutveckling. Masthuggskajen är representerade på invigningsdagen. Har du möjlighet – kom och upplev utställningen fram till och med den 1 juni. Läs mer om utställningen här.  

Läs mer
Post Thumbnail
2017-05-11

Älvstaden på Stadsbiblioteket

Den 18 maj - 1 juni anordnas en utställning i Stadsbiblioteket. Allt handlar om stadsutveckling.

Läs mer
Post Thumbnail
2017-05-11

Världspremiär för Ringön Swap Meet

Den 27 maj är det världspremiär för Ringön Swap Meet. Idén om att samla bil, motorcyklar och mc entusiaster på ön dök upp efter Ö-festen förra året på Ringön och nu blir det verklighet. Som alltid på en träff av detta slaget handlar det om att byta och sälja saker samtidigt som man får chansen att titta på fina bilar och motorcyklar. All försäljning är motorcykel, bil, båt eller motorrelaterad. Förutom bilar och motorcyklar blir det musik, mat, en ölträdgård och allt annat som hör ihop med en fin vintage-fest.

TID   
Kl 12-framåt

PLATS
Saltet på Ringön (Stålverksgatan 2)

UPPLÄGG FÖR DAGEN
Kl 9-11     Inkörning av fordon och uppackning av försäljning
Kl 12-18   Swap Meet med försäljning av motorrelaterade prylar, öppna garage, parad, mat, dryck, musik etc.
Kl 18-19   Nedpackning av försäljning
Kl 18 –      Mat och musik

GOOD TO KNOW
Kontanter och swish funkar bäst (närmsta bankomat är på Backaplan). För besökare är enklaste vägen till Järnmalmsgatan på cykel. Annars spårvagn 10, 6, 5 till Frihamnen eller buss till Frihamnsporten. Därifrån ca 15 min promenad till Järnmalmsgatan. Det kommer finnas få parkeringsplatser runtomkring så skippa helst bilen.

Ringön Swap Meet är ett samarbete mellan verksamheter och garage på Ringön, Saltet på Ringön, Ringöns Fastighetsägarförening, Trygg Vacker Stad, Fastighetskontoret och Göteborg 2021. Ihop hoppas man på ett fint möte för alla som älskar vackra bilar och motorcyklar.

Så kom och var med!
Byt, köp och sälj.
Välkommen!

Läs mer
Post Thumbnail
2017-05-10

Älvstaden på Experimentverkstaden 8-19 maj i Frihamnen

Under årets Vetenskapsfestival 8-19 maj deltar Älvstaden i Experimentverkstaden i Park 113, Jubileumsparken i Frihamnen. Stationen heter Bygg framtidens stad och innebär att barnen får bygga sin framtida Älvstad i datorspelet Minecraft.

Läs mer