Älvrummet flyttar till Lindholmen

Den 30 september stänger Älvrummet för att flytta till nya lokaler på Lindholmen. Målet är att öppna nya Älvrummet den 1 november 2017. Älvrummet öppnade 2008 och har successivt blivit en självklar plats för information om den pågående stadsutvecklingen, med fokus på älvsträndernas utveckling. Det ligger i dag vid Kanaltorget bredvid GöteborgsOperan och Lilla Bommen. […]

Läs mer
Post Thumbnail
2017-08-16

Jubileumsparken på Kulturkalaset

Mellan 16 och 20 augusti pågår Göteborgs kulturkalas och i området kring Bältespännarparken ligger Jubileumspaviljongen. Där finns parkvärdar från Jubileumsparken på plats varje dag mellan kl 12 och 18.

Läs mer

Upplev framtidens Frihamnen i VR-glasögon under Kulturkalaset

Under Göteborgs Kulturkalas får besökare möjlighet att uppleva framtidens första etapp i Frihamnen genom VR-teknik (virtual reality). Plats: Jubileumspaviljongen i Bältesspännarparken (mitt emot Stora Teatern). Tider: Onsdag till fredag 16-18 augusti, kl 16.00-1800 Lördag 19/8, kl 13.00-16.00 Söndag 20/8, kl 13.00-15.00   Varmt välkomna!

Läs mer
Post Thumbnail
2017-07-07

Gör som 12 000 andra – besök Jubileumsparken i sommar!

Fler och fler hittar till Jubileumsparken i Frihamnen. Hittills i år har cirka 12 000 besökare bastat, badat eller spelat boule.

Läs mer

Granskningshandlingarna nu tillgängliga på webben

Nu börjar granskningen av Masthuggskajen på riktigt. Från och med idag och fram till den 24 augusti är det fritt fram att lämna synpunkter på detaljplaneförslaget för Masthuggskajen. Du hittar samtliga granskningshandlingar på Göteborgs Stads hemsida via länken nedan. Här hittar du granskningshandlingarna

Läs mer

Seminarie och film: Hur skapar man en innerstad där alla känner sig välkomna?

Frihamnen i Göteborg är en unik möjlighet att skapa en helt ny, dynamisk och inkluderande stadsdel mitt i centrum. Men räcker det att förlita sig på förändrade arbetssätt och socialt ansvarstagande byggherrar, eller behövs en förändrad lagstiftning? Missa inte Älvstranden Utvecklings seminarium: Att bryta innanförskapet – Frihamnen som testarena. Almedalen, torsdag 6 juli, kl 09.00–10.00.­ […]

Läs mer

Masthuggskajens Hållbarhetsprogram på plats

  Förväntningarna på Masthuggskajen är höga. Många har väntat länge på att området ska utvecklas, att befintligt ska kompletteras och att nytt ska komma till. Behoven är många och förutsättningarna är komplexa. En intensiv, tålmodig och utmanande samverkansprocess har genomförts för att infria dessa förväntningar. Detta Hållbarhetsprogram sammanfattar delvis detta arbete – målsättningarna och ambitionerna, […]

Läs mer

Frihamnen kan bli ny plats för Konsthallen

Älvstranden Utveckling och Kulturförvaltningen har tecknat avsiktsförklaring för att etablera Göteborgs Konsthall i Magasin 113 i Frihamnen. Avsiktsförklaringen innebär att Älvstranden Utveckling AB och Kulturförvaltningen arbetar utifrån att Konsthallen ska flytta sin verksamhet från befintliga lokaler på Götaplatsen och etablera sig i Magasin 113 i Frihamnen. Parterna ska nu gemensamt och tillsammans med övriga parter […]

Läs mer
Post Thumbnail
2017-06-28

Geely valde Lindholmen för europeisk storsatsning

Kompetensen i det västsvenska fordonsklustret blev avgörande för kinesiska fordonskoncernen Geelys beslut att bygga sitt europeiska innovationscenter på Lindholmen Science Park i Göteborg. För satsningen byggs en ny fastighet på mellan 70 000 och 80 000 kvadratmeter med plats för mer än 3 500 personer.

I närvaro av Sveriges statsminister Stefan Löfven och Geelys styrelseordförande Li Shufu undertecknade i dag Geely Group och Göteborgs Stad en avsiktsförklaring om etablering av Geelys innovationscenter på Lindholmen Science Park.

Vid mötet på Geelys huvudkontor i Hangzhou representerades Göteborgs Stad av kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och kommunalrådet Maria Rydén.

–  Etableringen av Geelys innovationscenter är ett kvitto på kompetens och innovationsförmåga när det gäller att utveckla framtidens hållbara transporter. Göteborg håller världsklass på det området, säger Ann-Sofie Hermansson.

–  Göteborgsregionens fordonskluster har haft en anmärkningsvärd tillväxt under senare år där flera nya aktörer tillkommit. Geelys etablering blir ytterligare en stor och viktig pusselbit i denna utveckling och vi är glada att kunna erbjuda goda förutsättningar för en så stor satsning, säger Patrik Andersson, vd Business Region Göteborg.

Geelykoncernen har tecknat en avsiktsförklaring med Älvstranden Utveckling AB om förvärv av en 24 500 kvadratmeter stor tomt. Där ska en eller flera byggnader uppföras för flera olika verksamheter inom Geelykoncernen. Totalt planeras 70 000 till 80 000 kvadratmeter vilket i yta kan jämföras med Karlatornet, Nordens högsta byggnad som planeras strax bredvid.

Läs mer på Business Region Göteborgs hemsida

Läs mer
Post Thumbnail
2017-06-27

Att bryta innanförskapet – Frihamnen som testarena

Hur skapar vi en innerstad där alla känner sig välkomna? Idag saknas tydliga nationella incitament för kommuner att testa nya sätt att bedriva stadsutveckling på. Räcker det att vi förlitar oss på förändrade arbetssätt och socialt ansvarstagande byggherrar eller behövs en förändrad lagstiftning?

Läs mer