Se filmen från sopplunchen 20 september

Du som missade vår sista sopplunch på Kanaltorget eller vill se den en gång till får som vanligt tillgång till just det här på webben i efterhand. För att få information om kommande evenemang behöver du bara anmäla dig till Älvrummets nyhetsbrev. Sopplunchens agenda: Det är dags att ta farväl till Kanaltorget och rikta blicken mot nya Älvrummet på andra […]

Läs mer

Frihamnen – en spännande historia

Från mitten av 1920-talet och några årtionden framåt sjöd det av verksamhet och liv i Frihamnen. Hit kom oceangående fartyg från hela världen med bananer, kläder, spannmål och annat styckegods som skulle lastas om och fraktas vidare – en del in i Sverige, annat till andra delar av världen. Då var området Sveriges största frihamn […]

Läs mer
Post Thumbnail
2017-09-15

Göteborgs Stad pratar stadsutveckling i Stockholm

Den 20-21 september deltar Göteborgs Stad via Business Region Göteborg, fastighetskontoret och Älvstranden Utveckling på mässan Business Arena i Stockholm. Där kan du som är aktiv i fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn komma och träffa oss för att få mer information om stadsutvecklingen i Göteborg.

Fram till 2035 är den beräknade totala investeringsvolymen 1 000 miljarder i Göteborgsregionen. Vad innebär det? Kom och lyssna på de seminarier vi deltar i och besök även vår monter, lounge 6, så får du se och veta mer om framtidens Göteborg!

Business Arena är en mötesplats för fastighetsbranschen och samhällsbyggnadssektorn. Här träffas svenska och internationella fastighetsägare, fastighetsutvecklare, fastighetsinvesterare, konsulter, arkitekter, regionföreträdare, politiker och samhällsbyggare för att utbyta erfarenheter, knyta kontakter och göra affärer. Ska Göteborg utvecklas och blir mer attraktivt och konkurrenskraftigt måste vi synas tillsammans och marknadsföra staden med alla dess möjligheter.

Läs mer om Business Arena i Stockholm. 

Läs mer
Post Thumbnail
2017-09-14

Alla kan cykla i Frihamnen

I Jubileumsparken i Frihamnen skapas integrerade arenor där människor möts och får lära sig något som många förväntas kunna.

Läs mer

Magasin 113 i Frihamnen kan bli nytt kulturellt nav i Göteborg

Det gamla kajskjulet ska bevaras och restaureras. Och in kan både Göteborgs konsthall och Forsman & Bodenfors komma att flytta. Magasin 113 är mer än en byggnad, det är ett kvarter vars innehåll driver utvecklingen i Frihamnen och inspirerar till att tänka nytt. ​​Under våren 2017 inleddes konkretiseringen av utvecklingen av Magasin 113 som en […]

Läs mer

20 september: En tioåring sammanfattar

Välkommen på en sista sopplunch i Älvrummet. Det är dags att ta farväl till Kanaltorget och rikta blicken mot nya Älvrummet på andra sidan älven. Det gör vi genom att anordna en sista sopplunch och summera åren som gått. Vad har egentligen hänt i Älvstaden på tio år? Och hur ser det ut om tio […]

Läs mer
Post Thumbnail
2017-09-12

Framtidsdagen 2017 - en promenad i det nya Göteborg

Välkommen till en framtidspromenad längs Göta Älv, lördagen den 16 september kl 10-14.
Då får du
 träffa de som planerar och bygger i centrala staden, ställa dina frågor, känna på maskinerna och komma in på en av de riktigt stora byggarbetsplatserna, den där Marieholmstunneln byggs.

Under dagen finns representanter från de olika projekten på plats utmed promenadvägen. Börja dagen i Älvrummet och besök sedan Hisingsbron som just börjat byggas strax bredvid. Vandra längs Drömmarnas kaj och prata med de som planerar och utvecklar Älvstaden, de som sänker ner E45:an, tågtunneln Västlänken och träffa arkeologer som berättar om nya Lödöse. Avsluta med ett besök ”nere i gropen” där Marieholmstunnelns andra tunnelelement just nu byggs.

Program i korthet:

  • Framtidspromenaden med guide. Start vid Älvrummet, Kanaltorget 1, kl. 10.30.
  • Ta dig fram på egen hand mellan kl 10 och 14.
  • Marieholmsförbindelsen håller öppet hus kl 11 – 14.
    OBS! Det förekommer trappor inne på byggarbetsplatsen. Cyklar får inte tas med in.
  • Poängpromenad  – ansiktsmålning – underhållning längs vägen.
  • Frukt, kaffe och festis till alla besökare.

Gå eller cykla gärna då det finns begränsade möjligheter att parkera i området denna dag.

Gratis buss varje halvtimma, från Älvrummet till Marieholm, mellan kl. 11 och 14, för dig som inte har möjlighet att gå.

Läs mer om Framtidsdagen 2017.

 

Läs mer
Post Thumbnail
2017-09-01

Ringön bjuder in till fest

Imorgon, lördag 2 september, är det återigen dags för Ö-Festen på Ringön. Festen börjar kl. 12 på Järnmalmsgatan, längs hela älven. Förutom loppis, mat och musik blir det vernissager, öppna hus, utomhusbio, bygge för barn, isskulpturer, Vikingaskepp och massa mer. Bland annat kör Ringöns egna ö-bryggeri, Vega, en ölträdgård, precis som i fjol. Det kommer bli underbart! Varmt välkommen!

Läs hela programmet och mer om tider och hur du bäst tar dej till Ringön på
Facebook-eventet Ö-festen 2017.

 

Ö-Festen 2017 är ett samarbete mellan flera företag och verksamheter på Ringön; Järnhallen, Ringöns Fastighetsägarförening, Trygg Vacker Stad, Fastighetskontoret, Saltet på Ringön, Business Region Göteborg, Göteborg2021, Kokokaka och EU-projektet One Stop Future Shop.

Saltets hemsida.

 

Läs mer
Post Thumbnail
2017-08-28

Framtidens Göteborg enligt barnen

Det är mycket som ska byggas för att Älvstaden ska bli verklighet och centrala Göteborg växa till dubbel storlek. Vi lät de som kommer leva och verka i framtidens Göteborg ge sin syn på hur staden borde se ut, och bad dem bygga fram sina drömmar med datorspelet Minecraft.

Läs mer

Många intresserade av linbanan på Kulturkalaset

Under Göteborgs Kulturkalas fanns Trafikkontoret och Västtrafik på plats i Jubileumspaviljongen i Bältesspännarparken. Förutom att man kunde ta en virtuell provtur med linbanan så gav även projektledare Johanna Möllersten från Västtrafik en lägesrapport. Vad är nyttan med en linbana, varför är den så bra? Johanna berättade att för att skapa och behålla en grön och […]

Läs mer