Jubileumsparken

 Julbastun i Jubileumsparken

Välkommen till Julbastun i Jubileumsparken 5-22 december där vi bjuder på ett värmande bastubad, glögg och pepparkakor. Kika gärna in i vårt bokbytarbås och välj ut en julklappsbok att ge till någon du tycker om.

Böckerna är insamlade av Jubileumsparkens besökare och ges nu vidare till andra. Det finns julklappspapper på plats. Det går också bra att ta med en bok och byta till en annan på plats. Med reservation att böcker kan ta slut.

Bokning och aktuella öppettider finns på Timecenter.

Vecka 49

Tisdag 5 dec                                 bokning
Torsdag 7 dec                              bokning
Lördag 9 dec                                bokning + drop-in
Söndag 10 dec                             bokning + drop in

Vecka 50

Tisdag 12 dec                               bokning
Torsdag 14 dec                            bokning
Lördag 16 dec                              bokning + drop-in
Söndag 17 dec                             bokning + drop-in

Vecka 51

Måndag – fredag -22 dec        drop-in
Totalt 30 personer får plats i bastun samtidigt. Barn och unga under 18 år får basta i sällskap med anhörig vuxen.

Jubileumsparken – en mötesplats för alla där staden möter vattnet 

I Jubileumsparken och i resten av Frihamnen händer det mycket under lång tid. Planen är att hela området ska bli en inkluderande, grön och dynamisk del av innerstaden. Genom Jubileumsparken kan visionen och drömmarna ta plats redan nu – innan vi har börjat bygga.

I området för parken testar vi olika saker och aktiviteter. Det är ett nytt sätt att stadsutveckla Göteborg – att låta människor successivt inta området och göra det till sitt. När Göteborg fyller 400 år 2021 kommer en första etapp vara klar. Därefter ska parken fortsätta att utvecklas under många år med hjälp av göteborgarna. Tillsammans, steg för steg, skapar vi Jubileumsparken – en mötesplats för alla där staden möter vattnet.

Välkommen att besöka den framväxande Jubileumsparken! Här finns bastu, utomhusbassäng i anslutning till älven, seglarskola, simskola, en liten sandstrand, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana och odlingsbäddar. Du hittar information om öppettider och alla aktiviteter i menyn till vänster.

2021_gron-och-skon-stad-greenJubileumsparken är ett resultat göteborgarnas önskemål inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021 och inför byggandet av Älvstaden. I medborgardialoger blev det tydligt att många vill ha grönområden och komma närmare vattnet. Jubileumsparken kan uppfylla båda önskemålen.

Kalender