Open Call: Recetas Urbanas

Anmälan är nu öppen!
Ladda ner dokumentet via länk till höger och följ instruktionerna.

Under Göteborgs Stadstriennal, 2018, testade 200 förskolebarn att lägga näsan i blöt och experimentera med vattenlek, i Jubileumsparken Frihamnen. Tillsammans med POP-UP Bygglek, en ambulerande bygglekverksamhet, kunde barnen testa att bygga vattenvägar, gräva kanaler och prova hur tåliga deras regnkläder egentligen var. Under våren 2019 är det dags för nästa byggnation. Tillsammans med Recetas Urbanas, ett spansk arkitekturkollektiv, utvecklas nästa steg av Jubileumsparken. Ett väderskydd i form av ett lekrum som fylls med vatten och pedagogik. Byggnationen sker tillsammans med allmänheten. Ambitionen med projektet är att gemensamt skapa ett lek- och lustfullt pedagogiskt rum och skapa bättre förståelse för vad som händer när regn faller ner från skyn och träffar hårda, mjuka, gröna, blå eller grå ytor i staden.

Mellan den 15 april och 10 maj pågår byggworkshopen och alla* som vill är välkomna att delta. I mitten av mars öppnar anmälan där de intresserade får ange vilka verktyg de kan hantera, vilka verktyg de vill lära sig att hantera och vad de är mest intresserade av att göra. Det krävs ingen förkunskap utan en lär sig på plats.

Den 21 mars presenterar Santiago Cirugeda (Recetas Urbanas) deras arbetsmetod och berättar detaljerat om byggnationen. Presentationen hålls på engelska och genomförs på Röhsska museet klockan 18 och är öppet för alla. Vänligen notera att om utställningarna på Röhsska ska besökas avläggs entréavgiften i receptionen.

 

 

*Medverkande under 15 år behöver ha med sig en ansvarig vuxen och medverkande mellan 15-18 år måste ha skriftligt medgivande från vårdnadshavare.