Post Thumbnail

Årets Stadsbyggnadsprojekt ligger på Skeppsbron

2018-09-28

Stenpiren Resecentrum får i år utmärkelsen Årets Stadsbyggnadsprojekt, som delas ut av föreningen Sveriges Stadsbyggare. Sedan öppnandet 2016 har resecentrumet på Skeppsbron redan fått flera priser.

 – Vi som arbetar med utvecklingen av Skeppsbron är naturligtvis både stolta och glada över utmärkelsen. Resecentrumet är en del på vägen i arbetet med att skapa göteborgarnas nya mötesplats vid älven, säger Rune Arnesen, projektchef för Södra Älvstranden på Älvstranden Utveckling.

Med priset vill Sveriges Stadsbyggare uppmärksamma goda stadsbyggnadsprojekt och insatser utöver det vanliga runt om i Sverige.

Juryns motivering lyder:

Visionen har varit att skapa en ny spännande mötesplats vid älven. Projektet Stenpiren Resecentrum som genomförts med hög kvalité och nytänkande har skapat ett attraktivt område med kontakt med vattnet som givit göteborgarna en intressant mötesplats med omstigningspunkt mellan buss, spårvagn och de färjor som korsar Göta älv. Styrelsen för Föreningen Sveriges Stadsbyggare har därför utsett projektet Stenpiren Resecentrum i Göteborg till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2018.

Arkitektkontor har varit Sweco Architects och ansvarig landskapsarkitekt Henrik Fogelklou.
2017 erhöll Stenpiren Resecentrum Sienapriset av Sveriges Arkitekter.

Foto: Nils-Olof Sjödén