Post Thumbnail

Besök Älvstaden under Volvo Ocean Race

2018-06-13

Nu börjar årets stora folkfest på Bananpiren och Älvstaden är på plats med egen monter. 

Världens främsta jorden-runt-kappsegling, Volvo Ocean Race, kommer till Frihamnen för det nästa sista stoppet innan målgång i Holland. Under 14-21 juni pågår folkfest på Bananpiren i Frihamnen där alla är välkomna!

I Göteborgs stads paviljong finns sex utställare på plats och Älvstaden presenteras i en av dem. Välkommen hit för att ställa dina frågor om pågående stadsutveckling i Älvstaden och passa gärna på att utmana dina vänner i en trekamp.

Göteborg är en hållbar stad som är öppen för världen. Göteborgs Stad vill använda Volvo Ocean Race och paviljongen i Race Village för att visa detta på flera sätt. I paviljong kommer det dagligen presenteras en rad spännande seminarier om exempelvis ”Gör din garderob större – förändra världen!”, ”Frihamnen – en resa i tiden” samt ”Hur löser vi hyresrätter med lägre hyra?”. Läs hela programmet.

Även i entrén där ElectriCity´s elbuss kommer att stanna och laddas hålls flera intressanta presentationer med hållbarhet i fokus, exempelvis ”Hur rör vi oss i framtidens stad?”. Läs hela programmet.

Mer information om Volvo Ocean Race i Frihamnen hittar du här.