Post Thumbnail

Jubileumsparken presenteras under Kulturkalaset 16-21 augusti

2016-08-15

Slå dig ner i Jubileumsparken i miniformat i jubileumspaviljongen för att se ett urval av de tidiga idéskisserna som de tre konsultgrupperna som Göteborgs Stad anlitat, har tagit fram. De slutgiltiga gestaltningsförslagen kommer att presenteras under bokmässan den 22 september och på plats i parken i Frihamnen den 23 september.

Alla barn – stora som små – är välkomna att rita en teckning av sin egen drömpark och lägga i flask-posten. Varför inte avsluta med en tur i rutschkanan?

Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken etapp 2021, kommer att finnas på plats för att svara på frågor och prata med besökare den 17, 18 och 19 augusti kl. 15.00-15.30.

Dessutom kommer några av de 33 parkvärdarna, som fått anställning i Jubileumsparken i Frihamnen under sommaren, att assistera vid rutschkanan och teckningsbordet varje dag mellan kl. 12 och 18.

Redan nu har det hänt mycket i parken. Där finns en välbesökt bastu, en utomhusbassäng i anslutning till älven, seglarskola, simskola, playa, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana och odlingsbäddar. Mer information om aktiviteterna, som alla är gratis, hittar du på alvstaden.se/jubileumsparken. Tanken är att parken ska fortsätta byggas långt in i framtiden som en mötesplats skapad för och av alla.

Läs mer om kulturkalaset på webbplatsen goteborgskulturkalas.se.
Läs mer om jubileumssatsningarna på webbplatsen goteborg2021.com.
 

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål om en grönare stad samt mötesplatser vid vattnet inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021 och byggandet av Älvstaden. De första etapperna av parken, som omfattar ca 30 000 kvadratmeter kring och i hamnbassängen, ska vara klara till jubileet. Därefter ska parken fortsätta utvecklas under många år med hjälp av göteborgarna.