Post Thumbnail

Nu öppnar vi för sommar i Jubileumsparken

2017-05-03

Den 6 maj kl. 12 öppnar Badet i Jubileumsparken för säsongen. Jubileumsparken är en av Göteborgs Stads satsningar på stadens 400-årsjubileum år 2021. Parken kommer vara delvis klar vid jubiléet och den utformas genom olika byggnationer och händelser under åren.

I Jubileumsparken finns aktiviteter för alla! Besökare kan prova på segling, roller-derby, klättra på lekberget, bada och basta. Det finns även möjlighet att spela boule och låna böcker i bokbåset. Även i år finns det möjlighet att anmäla sig till träningssimskola och lägerverksamhet via timecenter.com/jubileumsparken.

Driften av parken sker via ett samarbete mellan föreningen Passalen och Älvstranden Utveckling AB, i ett så kallat IOP (idéburet offentligt partnerskap). 33 ungdomar har rekryterats normkritiskt för att representera olika stadsdelar, intressen, etnicitet och funktionsvariation som parkvärdar. Parkvärdarna får utbildning i bland annat hjärt- och lungräddning, simundervisning och segling.

Nytt för i år är att parken kommer vara lite grönare. Växter som kan passa i den framtida parken testas och en tillfällig blomsteräng anläggs. Det kommer också finnas försäljning av mat under Badets öppettider.

För aktuella öppettider och information: http://alvstaden.goteborg.se/jubileumsparken/