Post Thumbnail

Snart kan du bada i Frihamnen!

2015-08-07

Att kunna bada mitt i stan står högt på önskelistan hos många göteborgare. Nu höjs temperaturen! Bassängen i Jubileumsparken är på plats och nu återstår endast de sista finjusteringarna. Med lite tur och fint väder blir det badpremiär för allmänheten redan nästa vecka.

 

Allmänna badet i Jubileumsparken, Frihamnen 9, är det första offentliga friluftsbad som någonsin flutit i Göta Älv. Poolen är 20 meter lång, 8 meter bred och öppen för alla som vill ta ett dopp.

 

Biologisk rening – helt utan klor
Badet är unikt och banbrytande på flera sätt. Framför allt är det ett första test och en prototyp för att undersöka bad i stan kopplat till älven. Det är också det första offentliga badet i Göteborg där vi prövar metoden att rena vattnet biologiskt.

 

Naturlig utveckling av badkulturkonceptet
Att anlägga pool i Frihamnen är en naturlig utveckling av badkulturen i Jubileumsparken, med sandstranden Playan, en lekpark med vatten och den numera riksbekanta bastun som stått öppen sedan i vintras. Både bastun och badet är framtagna utifrån krav på social och ekologisk hållbarhet i samarbete med RaumlaborBerlin.