Post Thumbnail

Välkommen att baka pepparkakor i Jubileumsparken 13 december

2016-11-17

I Jubileumspark 113 den 13 december finns möjlighet för vem som helst att baka pepparkakor av Allmänna bastun, Berget och andra av parkens prototyper eller bygga ett eget pepparkakshus. Parallellt pågår en pepparkakshustävling, se tävlingsinformation längre ner på sidan. Degen och redskapen finns på plats för de som bakar utan att tävla. Passa på att tjuvkika på lagens knep! Allmänna baket håller öppet under hela dagen då lagen tävlar och därefter är det prisutdelning för pepparkaksbyggartävlingen. Efter att vinnarlaget utsetts blir det körkonsert och det går att köpa glögg eller en värmande soppa. Gratis och öppet för alla att baka och heja på de tävlande lagen!

Program 13/12

Plats
Jubileumspark 113 (Hållplats: Frihamnsporten)

Öppet Allmänna baket
12-19

Pristutdelning och konsert
19:00


Vill du och ditt lag vara med i pepparkakhustävlingen?

13 december genomför vi en så kallad Open Call. Just den här kallas Allmänna baket. Bilda ett team och utforska pepparkaksdegens möjligheter och tänja gränserna kring materialets hållfasthet. Pepparkaksstrukturen behöver inte underordna sig något tema utan skapas fritt. Alla team får samma förutsättningar; ett bord, en delad ugn och ett paket bakplåtspapper. Till detta stämningsfull musik och varm dryck. Pepparkaksdeg och övrigt byggnadsmaterial tas med av respektive team – enda regeln är att hela strukturen ska vara ätbar och att ingen byggnation har förekommit i förtid. Teamens material kommer att kontrolleras före tävlingsstart. Teamen får sex timmar på sig att skapa sitt bidrag till tävlingen, därefter följer en juryöverläggning innan en vinnande struktur utses. Under tävlingsdagen är alla välkomna att följa arbetet och kommer i anslutning till tävlingsstationerna själv att kunna prova pepparkaksbyggnation. Varje team kommer att erbjudas coachning av experter från Jubileumsparkens tidigare byggnationer under tävlingsdagen. Första pris är en privat bastutid i mellandagarna då bastun normalt håller stängt. Deltagande arvoderas inte.

Datum
13/12

Hålltid
11:30-20:00

Tävlingstid
12:00-18:00

Plats
Kajskjul 113 (hållplats Frihamnsporten)

Ansökan
Ansökan är kostnadsfri men obligatorisk. Beskriv ditt team kort och lämna en kontaktperson. Arbetsplatsen kommer att vara väderskyddad men inte isolerad. Det finns ett begränsat antal platser, en jury utser deltagarna vid högt antal sökande.

Intresseanmälan
malin.finlof@sbk.goteborg.se

Sista ansökningsdag
30 november

Bekräftelse om deltagande
Senast 6 december

 

Varmt välkomna!